A hétvégén beszabadultam a konyhába egy kis sütemény készítésre. Úgyhogy alább olvashatjátok tapasztalataimat.
Kezdem a sajtossal:
Hozzávalók:
18 dkg liszt
1 ek. cukor
1 cs. (13 gr-os Váncza)sütőpor
1 tk. só
40 dkg durvára reszelt sajt én: elég nagy mennyiségnek találtam, úgyhogy nagyjából 150grammot (egy bögre) reszeltem
2,5 dl tej
1 kisebb tojás
5 dkg olvasztott vaj
A száraz összevalókat és a tejet, tojást, vajat külön tálban összekevertem, majd összeöntöttem. Így egy sűrű masszát kaptam. Ha hígnak találjuk, akkor lehet egy kis liszttel javítani az állagán. Majd a kikent, vagy a papírral bélelt muffin-formákba adagolom.
A recept 25 percet ír 180°C-on sütési időnek, de nekem ennyi idő alatt nem sült meg, még kellett rá minimum 5 perc. A tetejének színéről mindenki látja, hogy megsült-e.
A receptet itt találtam: http://piszke.blogspot.com/2010/03/sajtos-muffin.html
Csokis-rumos muffin
Hozzávalók:
15dkg vaj én: 13dkg-ot
15dkg cukor
15dkg liszt
2 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
80g tört csoki lehet 100 gramm is
Másfél evőkanál rumaroma
A csokis-rumos muffin elkészítéséhez az alap muffin-tésztát használtam kevesebb vajjal, mert nekem úgy túl olajos.
A rumaromát a narancslé, vagy a kandírozott narancs helyett raktam bele, hogy a csokis ízt kísérje valami más is.
Szokásosan a száraz és a folyékony hozzávalókat külön kikeverjük, majd összeöntjük. A rumaromát ezután adtam hozzá, hogy a kész tésztán teszteljem a mennyiséget (vagyis érzésre beleöntöttem valamennyit).
A muffinokat 180°C-on 20-25 percig kell sütni, légkeveréses sütőben 165°C-on.
Mind a két fajta igen finom volt, legalábbis hamar elfogytak. :) A sajtos egy kis teával, joghurttal ízletes reggeli vagy vacsora lehet.
Kezdem a sajtossal:
Hozzávalók:
18 dkg liszt
1 ek. cukor
1 cs. (13 gr-os Váncza)sütőpor
1 tk. só
40 dkg durvára reszelt sajt én: elég nagy mennyiségnek találtam, úgyhogy nagyjából 150grammot (egy bögre) reszeltem
2,5 dl tej
1 kisebb tojás
5 dkg olvasztott vaj
A száraz összevalókat és a tejet, tojást, vajat külön tálban összekevertem, majd összeöntöttem. Így egy sűrű masszát kaptam. Ha hígnak találjuk, akkor lehet egy kis liszttel javítani az állagán. Majd a kikent, vagy a papírral bélelt muffin-formákba adagolom.
A recept 25 percet ír 180°C-on sütési időnek, de nekem ennyi idő alatt nem sült meg, még kellett rá minimum 5 perc. A tetejének színéről mindenki látja, hogy megsült-e.
A receptet itt találtam: http://piszke.blogspot.com/2010/03/sajtos-muffin.html
Csokis-rumos muffin
Hozzávalók:
15dkg vaj én: 13dkg-ot
15dkg cukor
15dkg liszt
2 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
80g tört csoki lehet 100 gramm is
Másfél evőkanál rumaroma
A csokis-rumos muffin elkészítéséhez az alap muffin-tésztát használtam kevesebb vajjal, mert nekem úgy túl olajos.
A rumaromát a narancslé, vagy a kandírozott narancs helyett raktam bele, hogy a csokis ízt kísérje valami más is.
Szokásosan a száraz és a folyékony hozzávalókat külön kikeverjük, majd összeöntjük. A rumaromát ezután adtam hozzá, hogy a kész tésztán teszteljem a mennyiséget (vagyis érzésre beleöntöttem valamennyit).
A muffinokat 180°C-on 20-25 percig kell sütni, légkeveréses sütőben 165°C-on.
Mind a két fajta igen finom volt, legalábbis hamar elfogytak. :) A sajtos egy kis teával, joghurttal ízletes reggeli vagy vacsora lehet.
Megjegyzések