Végre itt a bodza szezon! S ezért megosztom Veletek a kipróbált bodzaszörp receptemet.
Hozzávalók:
- 5 liter víz
- 4-5 tányér bodza - ne forgalmas út mellett szedjük
- 30 dkg cukor
- 3 citrom kifacsart leve és a húsa
- 1 kávéskanál citromsav, de ha nincs otthon, akkor kihagyható
Keresünk otthon egy nagy üveget, vagy lábast, mibe 5 liter víz belefér. Megtöltjük vízzel, majd beledobáljuk a hozzávalókat. Választható opcióként megmoshatjuk a bodzát, de így csak veszít az erejéből. Összekeverjük, s egész estére állni hagyjuk. (Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az alkotóelemek.) Másnap leszűrhetjük, majd kis üvegekbe öntve a hűtőben tároljuk.
Fogyasztáskor tetszés szerint rakhatunk bele narancskarikákat, jégkockákat, vagy akár menta levelet.
Még nem csináltam bodzaszirupot (hígítva fogyasztunk), de idén tervbe van véve. Remélem sikerülni fog, s egész évben élvezhetjük, majd a bodza ízét :)
Hozzávalók:
- 5 liter víz
- 4-5 tányér bodza - ne forgalmas út mellett szedjük
- 30 dkg cukor
- 3 citrom kifacsart leve és a húsa
- 1 kávéskanál citromsav, de ha nincs otthon, akkor kihagyható
Keresünk otthon egy nagy üveget, vagy lábast, mibe 5 liter víz belefér. Megtöltjük vízzel, majd beledobáljuk a hozzávalókat. Választható opcióként megmoshatjuk a bodzát, de így csak veszít az erejéből. Összekeverjük, s egész estére állni hagyjuk. (Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az alkotóelemek.) Másnap leszűrhetjük, majd kis üvegekbe öntve a hűtőben tároljuk.
Fogyasztáskor tetszés szerint rakhatunk bele narancskarikákat, jégkockákat, vagy akár menta levelet.
Még nem csináltam bodzaszirupot (hígítva fogyasztunk), de idén tervbe van véve. Remélem sikerülni fog, s egész évben élvezhetjük, majd a bodza ízét :)
Megjegyzések