Azt hiszem, szalámival el vagyunk látva a közeljövőben. A trnd projektnek hála 10 csomag Herz Classic szalámit és egy rúd 400g-os szalámit kaptam tesztelésre. A nagy részét már szétosztottam a kollégáim között, hadd egyenek ők is egy jót.
Remélem, jövőhéten jobb idő lesz, mint a mai nap (bőrig áztam a munkába menet), mert piknikeznénk egy nagyot a Labor Café-val. Nincs kellemesebb egy jó társaságban falatozni.
Külön örültem, hogy a csomaghoz 1-2 receptet is mellékeltek. Az alábbi fel is keltette a figyelmemet:
Herz Burger
35g Herz téliszalámi
1 db csemege uborka (5-8 cm)
1 ev. majonéz
30g vörös cheddar sajt
ízlés szerint galambsaláta
1 tk. szezámolaj
1 ek. sajtszósz (kéz vagy házi)
1 db magos pogácsa
A szalámi szeleteket felcsíkozzuk. Az uborkát felvágjuk juliennre (kis kockák), majd összekeverjük a szezámolajjal és a szalámi csíkokkal.
Lereszeljük a cheddar sajtot, felmelegítjük a sajtszószt. Majd összeállítjuk a burgert.
A félbevágott magos pogácsa alját megkenjük majonézzel, ráhalmozzuk a salátát majd a szalámis-uborkát. Megszórjuk és leöntjük a sajttal. Végezetül mehet rá a pogácsa teteje.
Nyamm, nagyon jól hangzik.
A hétvégén készítettem egy szalámis pizzát, melynek a receptét mellékelem.
Tészta:
30 dkg liszt
Tészta:
30 dkg liszt
negyed élesztő
1 - 1,5 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2-3 evőkanál olíva olaj
Feltétnek:
Herz Classic szalámi
chili paprika (tökéletes a befőtt)
Feltétnek:
Herz Classic szalámi
chili paprika (tökéletes a befőtt)
sűrített paradicsom
fekete olívabogyó
1 db paradicsom
sajt (körülbelül 30 dkg)
A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet összekeverjük a sóval. Egy kis gödröt csinálunk a közepébe, melybe beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Várunk 1-2 percet és hozzáadjuk az olajat, majd jól összekeverjük. (Ha nem tudod, hogy 30 dkg liszt mennyi folyadékot tud felvenni, akkor az elején csak 1 dl tejben futtasd fel az élesztőt. Ha túl száraz a tészta, tudsz hozzá még vizet, tejet önteni.) Az elején ragacsos, de miután elkezd dolgozni az élesztő, szépen összeáll és leválik a tál faláról. Ez pár perc dagasztás alatt megvan.
A pizzatésztát nem szoktam dagadni hagyni, sütés közben is kellően felemelkedik. Ezért, amint leválik a tál faláról, kinyújtom és rakom rá a feltétet.
A kinyújtott tésztát megkenjük a sűrített paradicsommal. Ráhelyezzünk pár szelet szalámit, majd még vékony csíkokra vágott szalámival megszórjuk, hogy mindenhol legyen a pizzánk sztárjából. Felkockázzuk a paradicsomot és szintén rászórjuk. Karikákra vágjuk az olívabogyót és rárakjuk a pizzára. Közepes hőmérsékleten (180°C, légkeveréses 165°C) 10 percig sütjük. Megszórjuk sajttal és addig sütjük tovább míg szépen megpirul rajta. Ez még további 10 perc sütést jelent.
A tészta alá rakhatunk sütőpapírt tetszés szerint, de így se ragad le a tepsi aljára.
30 cm-es pizza lesz a feltüntetett 30 dkg lisztből.
Megjegyzések