Folytatom a muffin ötleteimet. Valószínűleg ezeket már megalkották előttem, de itt az én verzióm:
Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg liszt
egy csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
10 dkg tejcsoki vagy étcsoki (ki melyiket szereti jobban)
2 evőkanál kókuszreszelék
egy kis tej
Elkészítjük a muffin-tésztát: A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. A lisztet, sütőport, a kókuszreszeléket és a margarint összekeverjük. Ha túl sűrű lett a kókusztól, akkor egy pici tejjel hígíthatjuk. Hogy könnyebb legyen összedolgozni a tésztát, a margarint mikróban megolvasztom.Majd a csoki egyik felét feldaraboljuk, a másik felét megolvasztjuk és hozzáadjuk a tésztához. Összekeverjük a sárgájával, majd a papírkosarakkal kibélelt formákba kanalazzuk a tésztát.
Ha nincs papírunk, akkor kivajazzuk. Így nem ragad bele a tészta.
Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük (légkeveréses: 165°C).
Hozzávalók:
10 dkg vaj
15 dkg cukor
15 dkg liszt
egy csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
10 dkg tejcsoki vagy étcsoki (ki melyiket szereti jobban)
2 evőkanál kókuszreszelék
egy kis tej
Elkészítjük a muffin-tésztát: A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. A lisztet, sütőport, a kókuszreszeléket és a margarint összekeverjük. Ha túl sűrű lett a kókusztól, akkor egy pici tejjel hígíthatjuk. Hogy könnyebb legyen összedolgozni a tésztát, a margarint mikróban megolvasztom.Majd a csoki egyik felét feldaraboljuk, a másik felét megolvasztjuk és hozzáadjuk a tésztához. Összekeverjük a sárgájával, majd a papírkosarakkal kibélelt formákba kanalazzuk a tésztát.
Ha nincs papírunk, akkor kivajazzuk. Így nem ragad bele a tészta.
Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük (légkeveréses: 165°C).
Megjegyzések
Azt is én csináltam, az íze egy picit hasonlított a tökfőzelékre.