Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
15 dkg cukor
37,5 dkg margarin
2 tojássárgája
4-5 evőkanál kakaó / holland kakaóból kevesebb is elég/
2 cs. vaníliáscukor
másfél csomag sütőpor
Töltelék:
Másfél kg túró
4 db tojássárgája
37 dkg cukor
1-2 marék mazsola, citromhéj, citromlé, 1 cs. vaníliacukor
4 db tojásfehérje
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat. Zsemléket formázunk belőlük és 1 órára hűtőbe tesszük.
A tészta felét tepsibe reszeljük, töltelék után a másik felét is.
A krémhez a hozzávalókat a fehérjén kívül összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjét hozzáforgatjuk.
Megsütjük. ~40 perc közepes hőmérsékleten
A mazsolát akár lehet rumba is áztatni.
Tészta:
60 dkg liszt
15 dkg cukor
37,5 dkg margarin
2 tojássárgája
4-5 evőkanál kakaó / holland kakaóból kevesebb is elég/
2 cs. vaníliáscukor
másfél csomag sütőpor
Töltelék:
Másfél kg túró
4 db tojássárgája
37 dkg cukor
1-2 marék mazsola, citromhéj, citromlé, 1 cs. vaníliacukor
4 db tojásfehérje
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat. Zsemléket formázunk belőlük és 1 órára hűtőbe tesszük.
A tészta felét tepsibe reszeljük, töltelék után a másik felét is.
A krémhez a hozzávalókat a fehérjén kívül összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjét hozzáforgatjuk.
Megsütjük. ~40 perc közepes hőmérsékleten
A mazsolát akár lehet rumba is áztatni.
Megjegyzések