Ezt a receptet az egyik szakácskönyvemben találtam, mely nagyon tetszett a családnak, főleg a férfiaknak a sok hús miatt :)
Egy kicsit megvariáltam az eredeti receptet, mellyel finomabb lett:
Adag: 4 személyre
» 60 dkg sertés szűzpecsenye én: sertéskaraj
» Só
» őrölt Bors
» 5dkg Vaj + ami még a sütés közben kell
» 1 kisebb vörösHagyma
» 3-4 Ecetes Uborka
» 20 dkg Sonka én: kapuvári bacon szalonna
» díszítésnek: petrezselyem, lilahagyma, paradicsom, pirospaprika.
A húst szeleteld fel, ujjnyi vastagra, szórd meg sóval és borssal. Az uborkát és a sonkát metéld vékony csíkokra amennyire csak tudod. Egy nagyobb serpenyőben olvasztott vajon hervassz finomra vágott vöröshagymát, majd helyezd bele a hússzeleteket, és süsd meg. Ha már puha a hús, és szép piros, add hozzá az uborka- és a sonkacsíkokat, majd egy- két perc alatt pirítsd össze. Díszítésként szórj rá felaprított petrezselymet, lilahagymát, pirospaprikát, és paradicsomcikkeket .
Egy kicsit megvariáltam az eredeti receptet, mellyel finomabb lett:
Adag: 4 személyre
» 60 dkg sertés szűzpecsenye én: sertéskaraj
» Só
» őrölt Bors
» 5dkg Vaj + ami még a sütés közben kell
» 1 kisebb vörösHagyma
» 3-4 Ecetes Uborka
» 20 dkg Sonka én: kapuvári bacon szalonna
» díszítésnek: petrezselyem, lilahagyma, paradicsom, pirospaprika.
A húst szeleteld fel, ujjnyi vastagra, szórd meg sóval és borssal. Az uborkát és a sonkát metéld vékony csíkokra amennyire csak tudod. Egy nagyobb serpenyőben olvasztott vajon hervassz finomra vágott vöröshagymát, majd helyezd bele a hússzeleteket, és süsd meg. Ha már puha a hús, és szép piros, add hozzá az uborka- és a sonkacsíkokat, majd egy- két perc alatt pirítsd össze. Díszítésként szórj rá felaprított petrezselymet, lilahagymát, pirospaprikát, és paradicsomcikkeket .
Megjegyzések