
15 dkg liszt
10 dkg margarin
12 dkg cukor (vaníliás cukorral)
1-2 ek. méz
1-2 marék aszalt vörös áfonya és mazsola
10 dkg zabliszt vagy darabosra őrült zab (pl turmix gépben)
1 csipet só
1 db tojás
fél csomag sütőpor - körülbelül 3 tk.
Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk, majd leszűrjük és feldaraboljuk. Előmelegítjük a sütőt (180°C, légkeveréses: 160°C).
A tojást habosra keverjük a cukorral a mézzel és a csipet sóval, majd hozzáadjuk a puha margarint. Majd apránként belekeverjük a sütőporos lisztet. A zabpehelyről se feledkezzünk meg, szintén belekeverjük. Végezetül mehet bele az áfonya és a mazsola.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozzuk és 12-15 perc alatt megsütjük (csak épp elkezd barnulni a széle). A sütőportól megnőnek egy kicsit a halmok, ezért érdemes elég helyet hagyni közöttük. A fenti mennyiségből 2 gáztepsire való adag jön ki.
Tipp: Kekszkészítésnél nem szabad túlsütni a kis korongokat, mert 2 nap után se fognak megpuhulni.
Mivel keksz, ezért sokáig eláll egy jól zárható dobozban. És nyamm!
Megjegyzések