Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember, 2011

Egy kis zene magunknak...

BIO Ánizs

Van pár ánizsbokrunk, s ez évben annyi ánizst tudtunk szüretelni, hogy több, mint 1 kiló lett. Ezt a mennyiséget piacon nem tudjuk eladni, s ezért ide is felraktam :) Nincs permetezve és műtrágyázva. Az ánizs felhasználása igen sokrétű. Teának meg lehet főzni, süteményekbe lehet rakni, házi szappanokba , krémekbe vagy akár magában rágcsálni. Az ánizs ízét sokan ismerik, mert a hagyományos, fekete negróban is ez van, és a görögök hagyományos itala, az ouzo is ebből készül. Teája jó: -meghűlésre -köhögésre -torokfájásra (akár rágcsálhatjuk is) -görcsoldó -emésztést elősegítő és még számos jótékony hatással rendelkezik

Ki a növényeket szereti, rossz ember nem lehet ^^

Növények, miket érdekesnek és hasznosnak tartok

Egy csokorba szedem azokat a gyógy-, fűszer-, és szobanövényeket, miket ültetni akarok legalább egyszer az életben. Goji - bogyó A Himalája egyes népei annyira tisztelik a növényt, hogy évről évre több napig tartó fesztivált rendeznek. Pozitív tulajdonságait a hosszantartó, fiatalos közérzet, szépség, kitartás, életerő fenntartására is ismerik. Afrodiziákumként (vágyserkentőként) a világon széles körben alkalmazzák. A Hollywoodi hírességek is használják az öregedés ellenszereként. A Goji-bogyóban több C-vitamin van, mint egy narancsban, több vas mint egy steakben, mindemellett 18-féle aminosavat és 21-féle ásványi anyagot tartalmaz. A kiszárított bogyók a mazsolára hasonlítanak. Íze a cseresznye és a Cranberry keverékére emlékeztet. Reggelinél 10 gr az Ön müzlijébe és a jó közérzet garantált. Jó kerti talajban és napos fekvésben érzi jól magát. A fiatal növényt érdemes karózni. Hehe, már nevelődnek. Életbogyó (Wu-we-zi, Schisandra chinensis) Kínában az egyik legfontosabb gyógy

Tolltartó v2.00

Ahogy ígértem, itt a másik fajta tolltartó. Ehhez nem kell cipzár, úgyhogy varrógép nélkül is belevághatunk (persze úgy kényelmesebb). Hozzávalók: 1. Először az anyagokat ki kell vasalni, mint a foltvarrásnál. 3 darab ugyan olyan méretű lapokat kell vágnunk. Az anyag méretezésnél ceruzánként 2 cm-t kell rászámolni, vagyis 14 ceruzánál 20x32 cm-esnek kell lennie az anyagdarabnak. 15 ceruzánál 20x34 cm. Mindegyiknél hagyunk rá plusz 1 centit a varrás miatt. (varrógépes munkánál elég fél centi is) 2. Megfelezzük az egyik darabot és rávarrjuk a kötözésre szánt anyagot. (ehhez szélszerűbb varrógépet használnunk a szélesség miatt, viszont az is elég, ha csak az anyag két végéhez varjuk hozzá) 3. 2 cm-éterenként hozzávarrjuk a belső laphoz. 4. Ha már elkészítettük a ceruzák reteszeit, akkor a külső anyagdarabot hozzávarrjuk. Fonákán varrjuk össze, hogy ne látszódjon az öltés. Lehet változatokat is készíteni, mint például ez:

Nyárbúcsúztató ananászos-mojito koktél

Még tart a hőség, de már nem sokáig, úgyhogy használjuk ki az időt egy kis jeges mámorra :) Hozzávalók 8 pohárra: 1 csokor mentának a levele 2 lime felszeletelve 1/2 bögre cukor 1 bögre ananászlé 1 bögre összezúzott ananászkonzerv 4 bögre jégkocka 1 bögre fehér (light) rum 1 bögre szóda Az angoloknál egy bögre 250 ml-nek felel meg. De ha valaki mérőedényt használ, azon biztosan van "cup" mérőegység. A poharakba belerakjuk a mentát, lime-ot. Poharanként 1 teáskanál cukrot, 2 teáskanál ananászlevet és 1 teáskanál összetört ananászt belerakunk. Mikor elolvadt a cukor hozzáadjuk a 2-2 teáskanál rumot. S már csak a jég és a szóda hiányzik a poharakból ^^